Biodiversiteit zoals bij RCN Vakantiepark het Grote Bos: doe jij mee?

De biodiversiteit in Nederland staat onder druk als nooit tevoren en de klok tikt. Met een alarmerende afname van wel 85% van onze inheemse planten- en dierensoorten in de afgelopen 50 jaar, is het de hoogste tijd om in actie te komen.

Wij zijn vastberaden om een positieve verandering in te zetten. We verhogen de biodiversiteit in het landelijk gebied. Hoe doen we dat? Door waardevolle landschapselementen terug te brengen, zoals hagen, heggen, poelen en boomsingels.

Een schitterend voorbeeld van onze inzet vind je in RCN Vakantiepark het Grote Bos, waar we in samenwerking met RCN een prachtige Lupineweide maakten. We vormden een kaal grasland om tot een weeldige weide dat nu een huis is voor een kleurrijke verscheidenheid aan dier- en plantsoorten. Dat is een flinke stap in het verhogen van de biodiversiteit.

Maar we kunnen dit niet alleen! We hebben jouw steun nodig om nog meer van zulke mooie plekken te realiseren. Doe je mee? Net als RCN geloven wij in de kracht van vergroening en het behoud van onze kostbare natuur. Jouw bijdrage, hoe klein dan ook, maakt een groot verschil. Samen kunnen we de balans herstellen, de biodiversiteit laten groeien en de pracht van ons landschap behouden.

Om deze winter nog meer van dit soort plekken te creëren hebben we jouw hulp hard nodig. Doneer nu en zorg ervoor dat we deze winter één hectare kruidenrijk grasland kunnen inzaaien en 100 fruitstruiken, 100 meter heg en 10 bomen kunnen aanplanten! 

 

In samenwerking met RCN hebben we een mooie natuurfietsroute vanuit vakantiepark RCN het Grote Bos gemaakt. Deze route is gratis te fietsen.